Чт, 25.04.2024, 17:39
Націоналіст Херсонщини
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
Головна » 2007 » Жовтень » 12 » Ганьба Херсонській владі
Ганьба Херсонській владі
11:24
Херсонська влада проти святкування українського національного свята

Херсонська влада на підставі нібито неправильно заповнених паперів хоче заборонити проведення мирної ходи на честь Покрови Пресвятої Богородиці та обмежити права громадян на мирні мітинги та демонстрації.

Сьогодні, 12 жовтня об 11-00 відбудеться засідання Суворовського суду, яке розгляне судовий позов міськвиконкому щодо заборони мирної ходи.

Запрошуємо всіх небайдужих громадян взяти участь у судовому засіданні.

14 жовтня в Україні відбудеться велике релігійне та національне свято Покрови Пресвятої Богородиці. За традицією цей день вважається днем українського військо й багато років щиро святкується українцями усього світу.

Ось й у Херсоні активісти патріотичних організацій вирішили відзначити цей день смолоскипною ходою. Хода була запланована на 19-00 вихідного дня суботи. Її маршрут – від символічного духовного центру міста - пам’ятника Тарасу Шевченку до центра адміністративного - площі Свободи. Щоб не заважати городянам, організатори ходи вирішили провести її по тротуарам вулиці Перекопської та проспекту Ушакова.

Була подана відповідна заявка на проведення мирного заходу. Й Херсонська влада в найгірших традиціях бюрократизму відразу подала до суду з метою заборонити проведення акції. У позовній заяві представник міськвиконкому зазначає, що організатори повідомили про захід „не завчасно”, не додали до заявки купу дріб’язкових паперів, як то „письмових зобов’язань” щодо того, що вони беруть на себе організацію заходу (?), не вказали як вони будуть прибирати сміття після своєї ходи, як будуть забезпечувати громадський порядок й таке інше, й таке інше. При цьому місцеві бюрократи забувають, що подібні паперові формальності не можуть стати перешкодою для здійснення основних прав та свобод громадян. Якщо організатори неправильно заповнили якісь папери, що видумала для нас же міська влада, необхідно надати консультацію та допомогти ці папері заповнити на місці, а не корегувати свободи, що гарантовані Конституцією України. Хотілося би нагадати панам-бюрократам, що обмежувати наші права на свободу мирних демонстрацій можна судовим рішенням „в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей”, а не у зв’язку з неправильно заповненим бланком.

Мусимо констатувати: Херсонський міськвиконком подав до суду з метою заборонити мирний похід херсонців. Сьогодні, 12 жовтня об 11-00 відбудеться засідання Суворовського суду, яке розгляне цей позов. Ми запрошуємо всіх небайдужих громадян взяти участь у судовому засіданні
 
Переглядів: 1160 | Додав: cun-kh | Рейтинг: 3.7/3 |
Всього коментарів: 0
Дописувати можуть тілки реєстровані Користувачі.
[ Регистрация | Вхід ]
Copyright Dr ku4er labs © 2024
Хостинг від uCoz