Ср, 24.04.2024, 08:48
Націоналіст Херсонщини
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
Головна » 2007 » Жовтень » 14 » У Сімферополі зірвано акцію прихильників УПА
У Сімферополі зірвано акцію прихильників УПА
15:56
У Сімферополі зірвана акція прихильників УПА
Сьогодні, 14 жовтня 2007 року, в Сімферополі представники лівих сил (ПСПУ, КПУ, партія "Союз", партія "Русскій блок" та инші) зірвали акцію правих сил - прихильників Української Повстанської Армії.
Акція прихильників УПА повинна була відбутися в Сімферополі біля пам'ятника Тарасові Шевченку, проте до 12.00 - часу початку акції - площу перед пам'ятником було оточено співробітниками міліції (близько 200 чоловік), а також бійцями "Беркута".
Опівдні на площі зібралися представники лівих сил - приблизно 300-400 чоловік. Вони тримали в руках прапори своїх партій і транспаранти з гаслами проти УПА: "Фашизм нє прайдьот!", "Бандєравци служилі Ґітлєру, патомкі - Ющєнку!".
До цього часу на площу перед пам'ятником Шевченка підійшли представники Конґресу Українських Націоналістів, Народного Руху України, Української Республіканської Партії Собор, Української Народної Партії та низки инших сил - всього біля 40 чоловік.
Представники правих сил збиралися покласти квіти до пам'ятника Шевченкові, проте цього їм зробити не вдалося, оскільки пам'ятник було оточено міліцією, яка їх до нього не допустила. Після цього активісти лівих сил почали активно кричати, використовуючи образливі вирази та жести.
Представники ПСПУ і комуністи кричали: "Бандєравци, вон із Крима! Фашизм нє прайдьот! СС - вон!"
Між проросійськими силами та Українцями знаходився ланцюг міліціонерів і "Беркута". В результаті активістам правих сил так і не вдалося покласти квіти до пам'ятника Шевченкові, їм довелось розвернутися і піти у напрямку до центру Сімферополя, проте їх почали переслідувати представники лівих сил, нападаючи на них.
Одного з активістів партії Союз, що брав участь у нападі на Українців, затримали й допровадили до машини міліції. Проте на цьому акція не закінчилася.
Прихильники УПА в оточенні бійців "Беркута" пройшли через весь центр міста до площі Совітської, де поряд стоять два пам'ятники - "жертвам ОУН-УПА" і пам'ятник правозахисникові ґенералу Петрові Григоренку.
Представники правих сил поклали квіти до пам'ятника Григоренкові, при цьому церемонія супроводжувалася криками комуністів проти ОУН-УПА.
У коментарях журналістам представники НРУ і орґанізації "Просвіта" заявили, що то, що відбувається сьогодні в Сімферополі - це "аґонія лівих".
На цьому акція завершилася, люди розійшлися. Комуністи активно ділилися між собою враженнями, "як вони ганяли бандерівців Сімферополем".

За матеріялами www.shumacher.at.ua.
Переглядів: 1074 | Додав: cun-kh | Рейтинг: 3.5/2 |
Всього коментарів: 0
Дописувати можуть тілки реєстровані Користувачі.
[ Регистрация | Вхід ]
Copyright Dr ku4er labs © 2024
Хостинг від uCoz