Чт, 25.04.2024, 11:59
Націоналіст Херсонщини
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
Головна » 2007 » Жовтень » 31 » Водії заблокували центр Херсона
Водії заблокували центр Херсона
16:32
Водії приблизно 100 маршрутних автобасів зібрались на центральній площі Херсона – площі Свободи на знак протесту проти перерозподілу пасажирських маршрутівув місті.
Як повідомляє УНІАН, автобусів було так багато, що вони всі не вмістились на площі й тому тимчасово перекрили рух по просп. Ушакова. Через півгодини рух проспектом було відновлено.
Пікетувальники не згідні з рішенням конкурсної комісії виконкому, яка віддала 6 основних пасажирських маршрутів, які раніше обслуговувались приватним підприємством "МіС", коммунальному підприємству "Херсонський міський автобусний парк" (КП ХМАП). Рішення комісії вступає в силу 1 листопада. З точки зору перевізників це рішення непрозоре й приняте в інтересах коммерційних структур, близьких до керівництва міста. В результаті без роботи можуть лишитися біля 1 тис. людей, задіяних в обслуговуванні зазначених маршрутів.
Пікетувальники зустрілись с мером Херсона Владімірам Сальда, який підтвердив інформацію про рішення комісії та висловив свою точку зору, що це рішення спрямовано на покращення якости пасажирських перевезень в Херсоні.
Опонентом йому виступив депутат міськради та член вказаної конкурсної комісії Павло Макейчик, який висловив точку зору, що рішення комісії прийнято з грубими порушеннями чинного законодавства й під тиском зі сторони міської влади. На представників конкурсної комісії не вплинув навіть протест місцевої прокуратури, який було зачитано під час засідання комісії.
Також, за думкою депутата, покращення якости перевезень не буде, так як КП ХМАП офіційно має на балансі лише 4 автобаси, а всі инші 187 з наданих на конкурс – орендовані в приватних перевізників разом з екіпажами.
За інформацією Макейчика, рішення конкурсної комісії збільшить долю комунального підприємства на міському ринці транспортних послуг з 30% до 60%. Такий монополізм не може не вплинути на конкуренцію на даному ринці послуг й, відповідно, на їх якість.
Також пікетувальники зустрілись с ґубернатором области Борисом Сіленковим, який подтримав позицію перевізників та висловив своє незадоволення з приводу методів роботи херсонської міської влади. Він повідомив, що, на його думку, рішення комісії - це рейдерська атака комерційних структур, наближених до керівництва міста на вже зайнятий сеґмент прибуткового бізнесу. Сіленков пообіцяв перевізникам всі матеріяли з даного тендеру передати до прокуратури области та вимагати від прокуратури прийняти міри прокурорского реаґування для вирішення даної ситуяції.
 
За матеріялами www.shumacher.at.ua.
Переглядів: 1074 | Додав: cun-kh | Рейтинг: 4.0/2 |
Всього коментарів: 0
Дописувати можуть тілки реєстровані Користувачі.
[ Регистрация | Вхід ]
Copyright Dr ku4er labs © 2024
Хостинг від uCoz