Чт, 25.04.2024, 13:54
Націоналіст Херсонщини
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Друзі сайту
Головна » 2007 » Листопад » 6 » КОЖЕН ХОЧЕ БУТИ ГЕТЬМАНОМ
КОЖЕН ХОЧЕ БУТИ ГЕТЬМАНОМ
10:51
Борис Сіленков втратив підтримку партнерів по блоку „Наша Україна – Народна самооборона” на Херсонщині
Чергова політична ініціатива Бориса Сіленкова цілком прогнозовано зазнало краху. Наприкінці жовтня голова Херсонської обласної організації партії „Наша Україна” голова Херсонської облдержадміністрації Б.В.Сіленков відрапортував до Києва про те, що в найближчий час він планує провести велику об"єднуючу конференцію з усіма представниками політичних сил блоку „Наша Україна – Народна самооборона” в області з метою прискорення створення єдиної політичної партії та ініціювання об’єднавчих процесів на рівні центральних органів партій, що входять до блоку НУНС.
За інформацією „Політичної Херсонщини”, протягом минулого тижня в Херсоні тривали інтенсивні консультації лідерів обласних організацій партій, що входять до блоку „Наша Україна – народна самооборона”. За результатами дискусій, лише один з семи колег-керівників обласних організацій блоку – голова ХОО УНП Євген Алхімов - підтримав Бориса Віталійовича в його прагненні стимулювати знизу створення єдиної помаранчевої партії.
Відмовилися підписуватися, за нашою інформацією, під Зверненням про прискорення створення єдиної партії, керівники обласних організацій Народного Руху України, Партії захисників Вітчизни, Партії Християнсько-Демократичний Союз, Політичної партії "Вперед, Україно!", Української республіканської партії “Собор”. А щодо обласної організації громадянської партії „Пора”, то Б.В.Сіленков навіть й не запрошував її керівників до спільних консультацій, нібито заявивши про те, що „Пора” у Херсоні до блоку не входить, чим дуже здивував актив цієї партії.
Оцінки ініціативи Бориса Сіленкова з боку партнерів по блоку дуже різняться. Від категоричних: „створенням в області партійного колгоспу свого імені пан Сіленков хоче підстрахуватися на губернаторській посаді після провалу на дострокових виборах тому й згадав у жовтні, що в області крім „Нашої України” існують й інші пропрезидентські політичні партії” – до більш поміркованих та спокійних висловлювань про необхідність продовження дискусії про принципи, права та обов’язки майбутньої партії.
Так, голова обласної організації партії „Вперед Україна” та керівник „Народної самооборони” в області Володимир Семенов не бачить необхідності стимулювати прискорення процесу об’єднання нової партії зусиллями регіональних організацій політичних партій. На його думку, створення єдиної партії – неминучий процес, що підтримується усіма суб’єктами виборчого блоку. Але на підготовчому етапі потрібно не „заганяти у стійло” членів блоку, а провести демократичну дискусію про умови об’єднання, права та обов’язки нових членів партії, про засади майбутньої партії й остаточно вирішити терміни створення партії вже за підсумками широкого обговорення на рівні з’їздів партій, членів блоку.
На думку керівника Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Олександра Мошнягула, ініціювання колективного Звернення регіональних організацій політичних партій до свого центрального керівництва було запобіжним заходом Бориса Сіленкова у складній багатоходовій комбінації у боротьбі за свою посаду. Але після успішного для Бориса Віталійовича засідання Кабінету Міністрів у минулу п’ятницю, на якому херсонський губернатор вдало захистився від публічної критики Прем’єр-міністра Віктора Януковича, необхідність об’єднавчої ініціативи для Сіленкова відпала. Й тому, провал спільної регіональної конференції та відсутність підтримки партій-партнерів на місцевому рівні перестала бути актуальною для Бориса Віталійовича.

 

  За матеріалами сайту "Політична Херсонщина"

Переглядів: 988 | Додав: cun-kh | Рейтинг: 4.5/2 |
Всього коментарів: 0
Дописувати можуть тілки реєстровані Користувачі.
[ Регистрация | Вхід ]
Copyright Dr ku4er labs © 2024
Хостинг від uCoz