Вт, 23.04.2024, 20:06
Націоналіст Херсонщини
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Друзі сайту
Головна » 2007 » Листопад » 28 » Херсонщина вшанувала пам'ять жертв Голодомору
Херсонщина вшанувала пам'ять жертв Голодомору
11:56
 

   

 


У суботу, 24 листопада,
Херсонська молодіжна референтура КУН, підтримавши ініціативу Президента України Віктора Ющенка, вшанувала пам'ять померлих від голодомору українців. Молоді кунівці з ранку в центрі міста Херсона біля кінотеатру “Україна” встановили агітаційний намет Конгресу Українських Націоналістів та поширювали газету Херсонської обласної організації Конгресу  “Степова Україна” та друкований матеріал про голодомор на Херсонщині.

 

В Херсоні, 24 листопада, у День 75-х роковин Голодомору, більше 3 тис. осіб взяли участь у заходах з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору.Скорботна хода розпочалася о 15.00 від площі Свободи та прямувала по проспекту Ушакова через вул. Молодіжну до памятного знака жертвам тоталітарного режиму на вул. Тираспільській. У ній взяли участь представники підприємств, установ та організацій міста, усіх релігійних конфесій, політичних партій (зокрема члени Херсонської обласної організації  Конгресу Українських Націоналістів), громадських організацій, студенти вузів. Біля пам’ятного знака  зі словом скорботи виступив голова обласної державної адміністрації Борис Сіленков, який зазначив, що не дивлячись ні на що, завдяки архівам, збереженим патріотами України,  вдалося віднайти дані про голодомор на Херсонщині у 1932-33 роках і встановити місця масових поховань наших громадян.Після хвилини мовчання була проведена спільна панахида усіх релігійних конфесій. По закінченню панахиди учасники ходи поклали траурні вінки, композицій з житніх та пшеничних колосків, квітів та численних свічок до пам’ятника. Крім того, у рамках Всеукраїнської акції «Запали свічку» на пагорбі біля ККЗ «Ювілейний» було запалено хрест зі свічок та композицію зі свічок на сходах кінотеатру «Україна». На обласному державному телеканалі "Скіфія" був продемонстрований художній фільм режисера Олеся Янчука "Голод-33" ініційований та наданий обласною організацією Конгресу Українських Націоналістів

 

Делегація з Херсонщини взяла участь у Скорботній ході з нагоди Дня вшанування пам'яті жертв голодоморів в Києві. У складі делегації від області було 100 чоловік, представники Херсонської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів, інших політичних партій, громадських і  молодіжних організацій, місцевих органів виконавчої влади, свідки голодомору, дослідники голодоморів, представники студентської й учнівської молоді, керівники підприємств, установ та організацій. Скорботна хода рушила від Софійської площі до Михайлівської, де учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знака жертвам Голодомору 1932-33 років. О 16.00, після хвилини мовчання за померлими, розпочалася загальнонаціональна акція "Засвіти свічку!", близько 33 тис. свічок запалили на Михайлівській площі.


Прес-служба ХОО Конгресу

 

 


Переглядів: 1076 | Додав: cun-kh | Рейтинг: 0.3/58 |
Всього коментарів: 0
Дописувати можуть тілки реєстровані Користувачі.
[ Регистрация | Вхід ]
Copyright Dr ku4er labs © 2024
Хостинг від uCoz