Чт, 25.04.2024, 02:01
Націоналіст Херсонщини
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Друзі сайту
Головна » 2007 » Листопад » 28 » ВІДРОДЖЕННЯ МІСТА КОЗАЦЬКОЇ СЛАВИ
ВІДРОДЖЕННЯ МІСТА КОЗАЦЬКОЇ СЛАВИ
12:42

Обласна державна адміністрація виступила з ініціативою повернути місту Цюрупинськ історичну назву Олешки та звернулася з цього приводу до депутатів міської ради

   Обласна державна адміністрація ініціювала перейменування міста Цюрупинськ, офіційно звернулася до депутатів Цюрупинської міської ради з проханням розглянути на своїй сесії питання про повернення історичної назви цьому місту - Олешки.
   Цюрупинська міська рада розглянула дане звернення та прийняла рішення від 21 листопада 2007 року № 296 про повернення місту історичної назви. Зокрема, в рішенні, підписаному міським головою Г. Грибовською, спеціалістам міськвиконкому доручено розробити проект програми повернення історичної назви місту та винести на розгляд сесії Цюрупинської міської ради, а заступнику міського голови з питань планування бюджету та фінансів провести розрахунки необхідних коштів на виконання робіт по поверненню історичної назви місту.
   Депутати Цюрупинської міської та районної рад, а також районе козацьке товариство "Олешкцвська Січ" звернулися до Президента України з листом-клопотанням, в якому від імені 30-тисячної громади м.Цюрупинська висловлено прохання про підтримку у поверненні Цюрупинську його історичної назви - Олешки.
   У листі до Президента України від міської та районної влади Цюрупинська вказано, що необхідність перейменування викликана неодноразовими зверненнями громадян про повернення місту Цюрупинськ історичної назви. Тому, керуючись ст.31 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконком Цюрупинської міської ради, цюрупинці просять Президента України передбачити необхідні кошти в державному бюджеті на виконання програми повернення м. Цюрупинську історичної назви.
   Довідково. Місто Цюрупинськ (до 1928 - Олешки), районний центр Херсонської області, засноване у 1784 році. На його місці була Олешківська Січ. У 1928 році місто Олешки було перейменоване на Цюрупинськ, на честь радянського діяча Олександра Цюрупи.
   Цюрупа Олександр Дмитрович (1870-1928) - видатний діяч Комуністичної партії і Радянської держави. Народився в місті Олешки Дніпровського повіту (з 1928 р. Цюрупинськ).
   Після Великої Жовтневої соціалістичної революції товариш Наркома продовольства. У грудні 1921 року за пропозицією В. І. Леніна А. Д. Цюрупа призначається заступником Голови Ради Народних Комісарів і Ради Праці і Оборони РФСР. Очолював Наркомат РКИ, Держплан, Наркомат внутрішньої і зовнішньої торгівлі.
   Сьогодні діяльність Цюрупи Олександра Дмитровича як державного діяча потребує вивчення і переоцінення.
   За часів Радянської влади існувало багато легенд і міфів про неймовірний аскетизм вождів революції, які нібито голодували разом з країною. Як приклад рідкісного самопожертвування приводили випадок з наркомом продовольства А. Д. Цюрупою, який в 1918 році прямо на робочому місці під час засідання Раднаркому втратив свідомість від хронічного недоїдання. Проте історичні документи засвідчують, що причиною непритомності було серцеве нездужання, що вже траплялося з Цюрупою раніше. Просто викликаний до наркома лікар вирішив: у країні голод, ось і комісар постраждав з цієї причини.
  Прес-служба ХОО Конгресу
Переглядів: 1355 | Додав: cun-kh | Рейтинг: 0.3/47 |
Всього коментарів: 0
Дописувати можуть тілки реєстровані Користувачі.
[ Регистрация | Вхід ]
Copyright Dr ku4er labs © 2024
Хостинг від uCoz