Пт, 29.03.2024, 04:04
Націоналіст Херсонщини
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Календар новин
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Головна » 2008 » Січень » 14 » Головний атрибут держави
Головний атрибут держави
11:49
Збільшити зображення
Головний атрибут держави

 

Держава має свої атрибути: прапор, гімн, герб, гроші тощо, але головним атрибутом я зважаю армію. Збройні Сили України складаються з трьох видів військ: Сухопутні війська, Повітряні Сили, Військово-Морські Сили.

Рух за відродження власних Збройних Сил, реформування та створення національних армій розгортався в залежності від загальних процесів національно-державного розвитку, зрілості, чисельності громадсько-політичних організацій. Не дивно, що найшвидше ці процеси розпочалися у країнах Балтії. Дуже активні громадські організації виникли і в Україні. Вони розпочали бойкотування військкоматів, організували публічне спалення військових і партійних документів. Юридичною підставою таких дій була ст. 51 Женевської конвенції 1949 р., яку підписав Радянський Союз і за якою держава-окупант не може змушувати громадян окупованої території служити в армії країни-окупанта.

Мені в 1991 р, виповнилося 18 років і треба було йти до війська. На той час Україна не мала незалежності, і тим більше власної армії. На території України перебувала окупаційна совєцька армія. Служити в якій було ганебно, совєцькі війська на початку 90-тих років XX століття розмазали свою честь на вулицях Тбілісі, Вільнюса тощо. Це були дійсно окупанти! У середині 1991 року я звернувся в Департамент охорони краю Литовської республіки з проханням прийняти мене на службу, але відповідь була така: треба бути громадянином Литви і знати державну (литовську) мову. У серпні Україна стала незалежною.

Заколотники зустріли могутній спротив з боку нового керівництва Росії. Вже 21 серпня стало ясно, що дні існування ГКЧП є ліченими. Скликаний нарешті 24 серпня 1991 року український парламент, скориставшись розгубленістю депутатів-комуністів, ухвалив Акт проголошення незалежності. Того ж дня Верховна Рада тепер уже незалежної держави ухвалила постанову «Про військові формування на Україні». Це перший документ, який стосується створення національних Збройних Сил.

У Верховній Раді 29 серпня 1991 року відбулася робоча зустріч з командувачами військових округів, флоту, армій, командувачами з'єднань, які дислокувалися в Україні. З вересня 1991 року Верховна Рада звернулася з відозвою до усіх військовиків, частин, з'єднань і об'єднань, що дислокувалися в Україні і за її межами, в якому підтвердили курс на підтримку військових формувань, гарантії у збереженні всіх пільг, пенсій і допомог, якими користувалися військовики і члени їх родин. Цього ж дня Верховна Рада призначила Міністром оборони Костянтина Морозова. Газеті «Народна армія», правонаступниці органу Київського військового округу «Ленинское знамя», надано статус центрального органу Міністерства оборони України.

З 10 жовтня 1991 р. розпорядженням прем'єр-міністра України для Міністерства оборони було виділено один з будинків комплексу колишнього ЦК КПУ на вулиці Орджонікідзе (тепер вул. Банківська). Саме тут працювала ініціативна група, яка розробила проекти законодавчих актів, структуру Збройних Сил  України і Міністерства оборони. Москва нарощувала протидію законотворчості України в питаннях будівництва власних Збройних Сил.

6 грудня 1991 р. Верховна Рада ухвалила закон «Про оборону України», «Про Збройні Сили України». Того ж дня було затверджено текст військової присяги, яку у залі Верховної Ради першим склав Міністр оборони К.Морозов.

Уже перед 1992 р. стало ясно: процес творення Збройних Сил України набрав незворотного характеру, і з цим мусили рахуватися як керівництво Росії, так і світова громадськість. Державність України набирала усіх необхідних елементів.

Україна з хвилюванням чекала 3 січня 1992 р., коли у військових формуваннях, дислокованих на її території, розпочнеться складання української військової присяги. Складання присяги на вірність народу України з 3 січня розпочалося і у військових округах. Цей процес зупинити вже було неможливо. За перші два тижні на вірність Україні присягнуло 240 тис. військовиків. На Святий Вечір 6 січня 1992 р. наш батальйон, у якому я проходив строкову військову службу, склав присягу на вірність народу України.

Адже тільки тоді Збройні Сили здатні будуть вирішувати поставлені перед ними завдання, коли вони комплектуватимуться національне свідомими солдатами і офіцерами, які вірно служитимуть Україні і українському народові і надихатимуться на цю службу беззавітною вірністю українській національній ідеї, як служили їй, наприклад, герої Крут, Українські Січові Стрільці, бійці УПА.

 

Іван Реуцький
  

ОПИС
прапора Сухопутних військ Збройних Сил України

Збільшити зображення

Прапор Сухопутних військ Збройних Сил України являє собою прямокутне полотнище малинового кольору зі співвідношенням сторін 2:3.

У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Сухопутних військ Збройних Сил України. Висота емблеми становить 4/5 висоти полотнища.

Обидві сторони полотнища ідентичні.

 

ОПИС
прапора Повітряних Сил Збройних Сил України

Збільшити зображення

Прапор Повітряних Сил Збройних Сил України являє собою прямокутне полотнище блакитного кольору зі співвідношенням сторін 2:3.

У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Повітряних Сил Збройних Сил України. Висота емблеми становить 4/5 висоти полотнища.

 

ОПИС
Військово-Морського Прапора Збройних Сил України

Збільшити зображення

Військово-Морський Прапор Збройних Сил України являє собою прямокутне полотнище білого кольору зі співвідношенням сторін 2:3, у центрі якого розміщено прямий хрест синього кольору, а у верхньому лівому куті полотнища (крижі) - Державний Прапор України. З трьох сторін (окрім крижа) хрест має синю облямівку, розміщену на відстані в 1/4 ширини сторін хреста.

Ширина сторін хреста становить 1/15 від довжини полотнища, а ширина облямівки - 1/4 ширини сторін хреста.

Обидві сторони полотнища прапора дзеркально ідентичні.

 

За матеріалами сайту Міністерства оборони України

Переглядів: 4208 | Додав: cun-kh | Рейтинг: 4.5/2 |
Всього коментарів: 0
Дописувати можуть тілки реєстровані Користувачі.
[ Регистрация | Вхід ]
Copyright Dr ku4er labs © 2024
Хостинг від uCoz